THIS IS FINLAND, Suomen maasivusto

thisisFinland

LÄHTÖKOHDAT, THIS IS FINLAND

”Kotimaa kun taakse jäi, mietin hiljaa mielessäin, mitä siitä kertoisin, kysyjille vastaisin?” Kertoisin, että tsekkaa nyt ihan ensin www.finland.fi. Suomen aiempi maasaitti, ehti palvella miljoonia Suomesta kiinnostuneita mutta vanhentui ajan saatossa. Ulkoministeriön toimeksianto käsitti This is Finland -sivuston käyttäjäkokemuksen suunnittelun kokonaan uusiksi, puhtaalta pöydältä. Erityistä painoa briefissä annettiin mobiilin käyttäjäkokemuksen ja toisaalta vaihtelevantasoisen lähtömateriaalin, erityisesti kuvien, huomiointiin. Kaikkea aiempaa sisältöä ei voitu vaihtaa uudeksi, vaan yli 1 000 olemassa olevaa sisältösivua oli saatava sopimaan uudellekin saitille.

LUOVA RATKAISU

Perusideana oli luoda Suomelle verkkonäkyvyys, joka ei häpeä tarkastelussa minkään muun maan rinnalla, tavoite oli siis yksinkertaisesti luoda maailman paras maasaitti. Toteutuksen kulmakiviksi pelkistyivät näyttävyys, suomalaisuus, navigoitavuus ja päätelaiteriippumattomuus.

TOTEUTUS

Lukuisten suunnittelukierrosten jälkeen päädyttiin toteutukseen, joka nojaa hyvin yksinkertaiseen navigaatioon ja toisaalta antaa käyttäjälle mahdollisuuden liikkua sivustolla aiheen perusteella tagien avulla. Layoutissa panostettiin näyttävään kuvankäyttöön, tagien käyttöön ja vaihtelua tuoviin graafisiin nostoihin. Ja aiheen mukaisen navigoinnin avulla saitti on kullekin maailman kolmelle miljardille netin käyttäjälle omanlaisensa.

 

thisisFinland-1