Kekkilä innostaa nuoria puutarhanhoitoon – Zeeland Family kumppanina

Kiinnostus puutarhanhoitoon on lisääntynyt merkittävästi alle 25-vuotiaiden nuorten keskuudessa. Kekkilä haluaa Zeeland Familyn suunnittelemalla kampanjamateriaalilla innostaa nuorta kohderyhmää. Kampanjaa varten luotiin artisti Koo eli Tuomas Keekkilä, jonka biisi on kuunneltavissa myös Spotifyssa. 

Tutkimuksen mukaan nuoria kiinnostaa kasvien parvekeviljely, keittiöviljely sekä palsta-, yhteisö- tai kaupunkiviljely.
 
Kekkilän TNS Gallupilla teettämän tutkimuksen mukaan alle 25-vuotiaiden kiinnostus puutarhanhoitoon on viidessä vuodessa noussut peräti 25 prosenttia. Kun vuonna 2010 puutarhanhoito kiinnosti 19 prosenttia nuorista, vuonna 2015 kiinnostus oli kasvanut 44 prosenttiin.
 
Nuoret kokevat puutarhanhoidon rauhoittavaksi ja rentouttavaksi, arvostavat luonnonmukaisuutta sekä kokevat itse kasvattamansa ruoat puhtaiksi. Useimmiten oma parveke tai keittiö on nuorelle luonteva paikka pitää yllä puutarhaharrastusta, kertoo Kekkilän markkinointipäällikkö Nina Kinnunen.
 
Nuoret kuitenkin kokevat tarvitsevansa enemmän tietoa puutarhan ja pihan hoidosta. Tähän tiedonjanoon Kekkilä vastaa Zeeland Familyn kampanjalla, joka keskittyy pitkälti sosiaaliseen mediaan. Rento kampanja on rakennettu nuorta kohderyhmää silmällä pitäen.
 
Kampanja pyörähtää käyntiin Twitterissä, jossa muutama kymmenen nuorten idolia ja silmäätekevää saa henkilökohtaisen viestin ja tuotenäytteen Kekkilältä. Kampanja näkyy myös Facebookissa ja YouTubessa – radiomainonta pyörähtää käyntiin parin viikon päästä.

Lisäksi mukana ovat Suomen Blogimedian viisi miesbloggaajaa: Kasper Diem -blogia kirjoittava Kasper Strömman, Mustarttu-blogin Arttu Mustonen, Modernin Puutalon Petri Kokkonen, E20-blogin Esko Kyrö sekä Asennemedia-blogiyhteisön Aamukahvilla-blogista tuttu Janne Simojoki. He kertovat omista kasvatuskokemuksistaan blogeissaan ja Kekkilän kanavissa. 
 
Alla oleva minidokumentti esittelee kampanjan muusikko-puutarhuri Koon, jonka tavoitteena on rohkeasti innostaa kokeilemaan oman ruuan kasvattamisessa mokia pelkäämättä.

 
Kekkilän uusi kampanjasivusto, jonka materiaali löytyy aluksi Kekkilän omilta sivuilta, tarjoaa nuorille puutarhaharrastajille tietoa ja vinkkejä kasveista. Puutarhuri Koo jakaa kasvattamisen ilosanomaa kaikille viherpeukaloille ikään katsomatta koko kasvukauden ajan.