Myyntimiehen tuntoja yritystyöskentelystä Zeelandilla

16.12.2015   Kirjoittanut Zeeland Family

Olen 24-vuotias lappeenrantalainen, sittemmin helsinkiläistynyt nuorimies. Yhtenä intohimonani ja tähänastisen elämäni oikeastaan ainoana ammattinani on ollut myyntityö, joka sattuu myöskin olemaan opiskelemani koulutusohjelma HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulussa. Olen ollut hommissa puhelinmyynnissä teleoperaattorilla ja lehtimyynnissä, sekä myös face-to-face myynnissä myymälöissä ja ständeillä.

Olemme luokkakaverini kanssa tällä hetkellä työharjoitteluun verrattavissa olevassa yritystyöskentelyssä markkinoinnin palvelutoimisto Zeeland Family Oy:ssä. Yritystyöskentely on kaikille myynnin opiskelijoille pakollinen opintojakso, jossa pääsemme näkemään ja kokemaan millaista on olla töissä markkinointitoimistossa B-to-B:n piirissä. Vaikka Zeeland Familyssä emme suoranaisesti ratkaisumyyntiä olekaan päässeet tekemään, on tämä työharjoittelu ollut arvokas kokemus oman tietotaidon kasvattamisen ja tulevaisuuden uramahdollisuuksien kannalta. Olemmekin Zeeland Familyssä pääosin tehneet myynnin tukitehtäviä kuten prospektointia, buukanneet muutamia tapaamisia, sekä olleet mukana inbound-markkinoinnin ideoimisessa ja kehittämisessä. Olemme myös päässeet mukaan asiakastapaamisiin lähinnä kuunteluoppilaiksi, mikä on mahdollistanut näköalapaikan siihen, millainen voi ratkaisumyynnin asiakastapaaminen parhaimmillaan (tai vähemmän parhaimmillaan) olla. Itselleni nämä ovat olleet uusia asioita ja näin ollen arvokasta oppimiskokemusta.

Yritystyöskentely tässä yrityksessä on tuonut uutta perspektiiviä etenkin Zeeland Familylle ominaisen tehokkaan ja innovatiivisen markkinoinnin roolista liiketoiminnassa. Vastavuoroisesti olemme päässeet tuomaan omia näkemyksiä varsinaisen myyntityön merkityksestä liiketoimintaprosessissa. Mielestäni henkilökohtainen myyntityö on hyvin suurilta osin fiilistyötä, jossa oma innostus ja tahtotila ratkaisee.

Pelkkää ja puhdasta kuluttajamyyntiä aiemmin tehneelle, myyntityön tradenomiopiskelijalle harjoittelu Zeeland Familyssä voi kaiken kaikkiaan olla erinomainen mahdollisuus saada lisää perspektiiviä ja käytännön oppeja B-to-B:n koko liiketoimintaprosessista, markkinoinnin roolista myynnin vieressä, sekä myös inbound-markkinoinnin mahdollisuuksista.

Juuso Montonen

Kiinnostuitko työharjoittelusta Zeeland Familyllä? Lähetä avoin hakemuksesi ja CV:si osoitteeseen