Koulutusta, coachingia vai valmennusta?

05.05.2015   Kirjoittanut Zeeland Family

Aika-ajoin kertoessani tekeväni työkseni valmennusta ja coachingia kohtaan kysymyksen: ”mitä sinä niinku sitte teet?”. Vastaukseni on edelleen joka kerta vähän erilainen, enkä ole varma, onko kysyjä viisastunut yhtään vastauksestani.
Toisaalta tuntuu, että niin asiakkaille kuin rakkaille kollegoillenikin saattaa välillä olla epäselvää, mitä eroa tai yhtäläisyyttä on koulutuksella, valmennuksella tai coachingilla.

Koulutus, coaching vai valmennus?

Kouluttaudu, mikäli haluat oppia uutta

Koulutus

Kun haluat oppia jonkin asiasisällön, esim. vieraan kielen, teoreettisen viitekehyksen, uuden ohjelmiston, tai valmiin toimintamallin, ratkaisu on koulutus. Kouluttaja auttaa koulutettavaa oppimaan ja ymmärtämään sisällön. Koulutus ei kuitenkaan ota kantaa tai vastuuta sen osalta, mitkä tavoitteesi ovat, miten sovellat opetettavaa sisältöä omien tavoitteidesi saavuttamiseen ja pääsetkö näihin tavoitteisiin. Koulutuksella on omat tavoitteensa, jotka yleensä liittyvät oppimiseen.

Coachauksen avulla tukea, selkeyttä ja energiaa tavoitteiden saavuttamiseen

Coaching

Mikäli koet, että tavoitteidesi saavuttamisen kannalta olisi hyödyksi miettiä, sparrailla ja pallotella asioita ammattilaisen kanssa, voi asiansa osaava coach olla sinulle oikea vaihtoehto. Coach auttaa määrittelemään kirkkaan, innostavan vision elämäsi eri osa-alueiden päämääristä ja suunnitelman näiden tavoitteiden saavuttamiseksi. Coaching-prosessin aikana, joka voi kestää esim. puoli vuotta tai enemmän, saat myös tuen siihen, että saavutat itse asettamasi unelmat ja tavoitteet. Coach energisoi sinua tarvittaessa, on puolellasi haasteissa ja myös haastaa sinua sopivalla tavalla ylittämään itsesi. Coachia valitessa kannattaa varmistaa, että saat itsellesi sopivan ja riittävällä pätevyydellä varustetun henkilön avuksesi. Sertifioinnit ja referenssit ovat keinoja varmistaa osaaminen ja ennen prosessia käyty aloituskeskustelu kertoo henkilökemioista parhaiten. Coaching perustuu autonomiaan, coachattavan vapaaseen valintaan päättää itselleen soveltuvista sisällöistä, tavoitteista ja toimenpiteistä, joiden määrittelemisessä ja toteuttamisessa coach on tukena.

Valmennuksessa yhdistyy koulutus ja coachaus

Valmennus

Valmennus yhdistää kaksi edellä esitettyä; sisällön ja prosessin. Valmentaja tuo valmennettavilleen sisältöjä, joita tavoitteiden saavuttaminen edellyttää ja tukee tavoitteiden ja toimintasuunnitelmien määrittelemisen lisäksi niiden toteuttamisessa. Hyvä valmentaja ottaa tarpeen mukaan kantaa sisällöllisesti ”oikeisiin” toimintatapoihin, mutta toimii aidosti osallistavalla ja oivalluttavalla otteella suhteessa valmennettaviin. Mielestäni hyvä valmennus perustuu myös autonomiaan, eli valmennettava päättää, mikä on hänelle oikea seuraava askel matkalla kohti tavoitteita, mitä valmentajan tehtävä on tukea ja energisoida.

Valitsetpa minkä väylän tahansa, toivon, ettet koskaan lakkaa kasvamasta. ”Valmis ihminen” on itse pysäyttänyt omat mahdollisuutensa.

Tutustu Zeeland Familyn tarjoamiin valmennuspalveluihin